Omeleta od císaře
Suroviny
- 1.2 g Máslo čerstvé
- 160 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 90 g Zakysaná smetana
- 20 g Rozinky tmavé
- 300 g Ostružiny
- 20 g Cukr vanilka
- 40 g Cukr třtinový
- 30 g Cukr moučkový
- 10 g Máta
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 dl Mléko plnotučné
- 1 dl Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 960 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 25 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 519.6 mg
- Draslík 517.6 mg
- Vláknina 20940.8 mg
- Vitamín A 20940.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 315.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ostružiny očistíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat. Dáme je do misky, posypeme třtinovým a vanilkovým cukrem. Zatím necháme stranou.
-
2
Rozinky namočíme do vhodné nádoby, kde už máme připravený rum. Necháme je namočené asi 10 minut. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme smetanu a mléko, rozklepneme vejce. Nakonec přisypeme scezené rozinky, těsto osolíme a dobře promícháme. Necháme ho 15 minut odpočinout.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme půlku těsta a smažíme 5-6 minut. Potom těsto otočíme a 5 minut dopékáme druhou stranu. Pokračujeme se zbylým těstem.
-
4
Hotovou omeletu položíme na talíř, lžící položíme do středu připravené ostružiny. Omeletu přeložíme, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme voňavou mátou a jídlo podáváme.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář