Chřest bílý s opečenou strouhankou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Chřest bílý
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 5 g Bobkový list
  • 100 g Strouhanka
  • 5 g Pepř černý celý
  • 30 g Rukola
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 226.5 mg
  • Vláknina 5128.3 mg
  • Vitamín A 5128.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku nalijeme vodu, položíme do ní na kousky nakrájené (50 g) máslo, bobkový list, sůl, celý pepř a přivedeme k varu. Do vřící vody vložíme důkladně očištěný chřest a povaříme doměkka tak 10 minut. Podle toho, jak je chřest silný. Měkký chřest opláchneme pod studenou vodou.

  • 2

    Do pánve dáme 150 g másla, které rozehřejeme, vložíme uvařený chřest, přisypeme strouhanku, vše dochutíme solí, pepřem a necháme strouhanku propéct.

  • 3

    Rukolu omyjeme, necháme okapat, dáme do misky, přilijeme olej, dochutíme solí, pepřem a promícháme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky.

  • 4

    Připravený chřest se strouhankou rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, ozdobíme připravenou rukolou a podáváme.

Komentáře k receptu