Bábovka z rakouských Korutan
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 14 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 125.8 mg
- Draslík 106.3 mg
- Vláknina 1429.8 mg
- Vitamín A 1429.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké míse z mouky, mléka, droždí, dvou vajec a dvou žloutků, rozpuštěné Hery a soli uhněteme těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou vykynout.
-
2
Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme obdélník o síle přibližně 1 cm, který posypeme hrozinkami, cukrem se skořicí a borůvkami. Těsto stočíme do tvaru ulity šneka, potřeme bílkem, přeneseme na plech s pečicím papírem a vložíme do studené trouby, kterou pak zapneme na nejvyšší stupeň.
-
3
Bábovka je upečená přibližně za jednu hodinu.