Víno z čerstvých jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Cukr krystal
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 5 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 454 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 119 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 536 mg
  • Vláknina 19000 mg
  • Vitamín A 19000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince, rozdrtíme a vylisujeme. Procedíme a odměříme množstí šťávy.

  • 2

    Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme jablkovou šťávu a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasnou trubičku a odstavíme na teplém místě. Jakmile začne víno kvasit, přemístíme do chladnější místnosti. Necháme kvasit cca 6 týdnů, poté necháme ještě několik dnů stát.

  • 3

    Gumovou hadičkou stočíme víno do demižonu, jakmile se úplně vyčistí, rozlijeme do čistých lahví. Uzavřeme a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu