Víno z čerstvých jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 1 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 119 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 536 mg
- Vláknina 19000 mg
- Vitamín A 19000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince, rozdrtíme a vylisujeme. Procedíme a odměříme množstí šťávy.
-
2
Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme jablkovou šťávu a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasnou trubičku a odstavíme na teplém místě. Jakmile začne víno kvasit, přemístíme do chladnější místnosti. Necháme kvasit cca 6 týdnů, poté necháme ještě několik dnů stát.
-
3
Gumovou hadičkou stočíme víno do demižonu, jakmile se úplně vyčistí, rozlijeme do čistých lahví. Uzavřeme a uchováme na temném a studeném místě.