Víno z čerstvých jahod

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Kyselina citrónová
  • 800 g Cukr krystal
  • 150 g Cukr krystal
  • 1 špetka Kulturní kvasinky
  • 5 l Jahody zahradní
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 661 kcal
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 167 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 963.9 mg
  • Vláknina 25100 mg
  • Vitamín A 25100 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 367.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé jahody přebereme, očistíme a rychle propláchneme vodou. Rozmačkáme, odložíme a 3 dny necháme kvasit.

  • 2

    Poté prolisujeme a šťávu odměříme. Přidáme cukr rozmíchaný ve vlažné vodě, přisypeme kyselinu citronovou a kvasinky. Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme vykvasit při pokojové teplotě nebo na teplém místě. Na dokvašení přemístíme do chladnější místnosti.

  • 3

    Vykvašené víno necháme ještě odstát, poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Rozdělíme do lahví, na každý 1l vína přidáme ještě 50g krystalového cukru, uzavřeme a uchováme v temné a suché místnosti.

Komentáře k receptu