Kompotované loupané višně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 114 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 434.2 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře zralé višně přebereme, omyjeme a vypeckujeme. Rozdělíme je do čistých sklenic a průběžně prosypeme vrstvami cukru.
-
2
Zavíčkujeme, urováme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut.
-
3
Po vychladnutí sklenice vyjmeme z hrnce a uchováme na studeném a temném místě.