Jednoduchá dřínková povidla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 133 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 133 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a doměkka uvaříme. Poté prolisujeme, přidáme cukr a necháme ho rozpustit.
-
2
Za stálého míchání dále vaříme do zhoustnutí. Horká povidla ihned rozdělíme do sklenic, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.