Vepřový steak pražského uzenáře

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Citrony
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 100 g Šunka dušená
  • 300 g Žampiony - sterilované
  • 40 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2000 g Vepřová pečeně
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 853 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 1790 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 191 mg
  • Draslík 667.3 mg
  • Vláknina 4093 mg
  • Vitamín A 4093 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Připravené plátky pečeme na pánvičce nebo na grilu, opečené vyjmeme a potřeme je částí másla.

  • 3

    Do výpeku přidáme šunku nakrájenou na nudličky, očištěný, na plátky nakrájený pórek a žampiony. Osmahneme, přidáme máslo, vše podusíme, přidáme citronovou šťávu, zalijeme smetanou a ještě podusíme.

  • 4

    Při podávání každou porci podléváme smetanovou omáčkou s vložkou.

Komentáře k receptu