Indické placky nan
Suroviny
- 250 ml Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Cibule
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.25 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Cukr krystal
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 7 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 49.3 mg
- Draslík 52.6 mg
- Vláknina 2660.1 mg
- Vitamín A 2660.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, sůl, sodu a prášek do pečiva. Tuto směs ochutíme cukrem, zalijeme vejci a přepuštěným máslem. Celou směs následně promícháme. Postupně zaléváme jogurtem a mlékem/vodou a ze směsi uhněteme těstíčko.
-
2
Těsto odložíme bokem, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme odpočívat zhruba 6 hodin. Když těsto vykyne, navlhčíme jej trochou přepuštěného másla a opět zpracujeme. Rozdělíme na několik kuliček a na pomoučeném vále je zpracujeme na placičky, které opět necháme 5 minut odpočívat. Po 5 minutách zpracujeme placičky válečkem, aby se protáhly do oválného tvaru.
-
3
Placky osmažíme na nepřilnavé pánvi z jedné strany, druhou stranu posypeme kousky cibule. Poté osmažíme i druhou, navlhčenou stranu. Smažíme, dokud se nezačnou na povrchu tvořit bublinky. Ihned podáváme.