Indické placky nan

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 395 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 ml Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Cibule
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.25 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Cukr krystal
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 49.3 mg
  • Draslík 52.6 mg
  • Vláknina 2660.1 mg
  • Vitamín A 2660.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, sůl, sodu a prášek do pečiva. Tuto směs ochutíme cukrem, zalijeme vejci a přepuštěným máslem. Celou směs následně promícháme. Postupně zaléváme jogurtem a mlékem/vodou a ze směsi uhněteme těstíčko.

  • 2

    Těsto odložíme bokem, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme odpočívat zhruba 6 hodin. Když těsto vykyne, navlhčíme jej trochou přepuštěného másla a opět zpracujeme. Rozdělíme na několik kuliček a na pomoučeném vále je zpracujeme na placičky, které opět necháme 5 minut odpočívat. Po 5 minutách zpracujeme placičky válečkem, aby se protáhly do oválného tvaru.

  • 3

    Placky osmažíme na nepřilnavé pánvi z jedné strany, druhou stranu posypeme kousky cibule. Poté osmažíme i druhou, navlhčenou stranu. Smažíme, dokud se nezačnou na povrchu tvořit bublinky. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu