Nakládané třešně na pečení
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 0 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 182.6 mg
- Vláknina 2750 mg
- Vitamín A 2750 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2097 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé třešně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozdělíme je do sklenic a průběžně prosypeme cukrem. Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
-
2
Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.