Bengálská zelenina
Suroviny
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Cukr krystal
- 1 ks Lilek
- 1 ks Brambory
- 1 ks Dýně
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Ředkev
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 2 ks Chilli paprička
- 1 hrst Fazole
- 1 hrst Špenát listový čerstvý
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 2 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2900 mg
- Vláknina 14103.1 mg
- Vitamín A 14103.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.8 mg
- Vitamín E 8.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu opláchneme a nasekáme na tenké nudličky. Omyté špenátové lístky též nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm chilli papričky. Na pánev vložíme zbytek nakrájené zeleniny a čtyři minuty smažíme.
-
2
Směs ochutíme kurkumou, pocukrujeme, přidáme garam masalu a špetku soli. Pod pokličkou dusíme, dokud zelenina nezměkne. Můžeme podávat.