Míchaná zelenina po jihoindicku
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Cukr krystal
- 1 ks Lilek
- 1 ks Brambory rané
- 1 ks Dýně
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Ředkev
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Kokos čerstvý
- 1 hrst Špenát listový čerstvý
- 1 hrst Fazolové lusky zelené
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1152 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 89 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3737.8 mg
- Vláknina 59302.9 mg
- Vitamín A 59302.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.6 mg
- Vitamín E 9.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme slupek a nakrájíme na tenké plátky. V míse smícháme nastrouhanou dužninu z kokosu, nahrubo rozemleté chilli papričky (červené i zelené), česnek a kmín. Když je směs pořádně promíchaná, zalijeme ji jogurtem a ještě jednou ji zamícháme.
-
2
Do hrnce napustíme vodu a uvedeme k bodu varu. Zeleninu do něj vložíme a když je skoro uvařená, ochutíme mletou kurkumou a lístky kari.
-
3
Přimícháme kokosovou směs z mísy a přidáme špetku soli. Celou vzniklou směs řádně promícháme a vaříme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. Když je hotová, zalijeme ji kokosovým olejem a ještě jednou zamícháme. Dochutíme kokosovým mlékem a podáváme.