Jehněčí játra na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 50 ml Máta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Paprika červená
  • 0.5 kg Játra jehněčí
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pasta česneková
  • 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 354 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 519.8 mg
  • Draslík 1037.6 mg
  • Vláknina 6990.2 mg
  • Vitamín A 6990.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Našleháme si jogurt a smícháme jej s garam masalou, chilli, solí, zázvorovou a česnekovou pastou. Kousky jater v marinádě vyválíme a odložíme na 8 hodin bokem. Rajčata nakrájíme na takové kostky, které budeme moci napíchnout na špejli. Listy máty opláchneme pod tekoucí vodou.

  • 2

    Na špejli napíchneme vždy kus jater, rajče, mátu, kus jater, papriku, kus jater a mátu. Vše potřeme máslem a 10 minut opékáme na dřevěném uhlí. Sem tam špejli otočíme.

  • 3

    Rozehřejeme si smetanu a zalijeme ji zbytkem marinády. Vzniklou směsí polijeme špízy, posypeme mletým kmínem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu