Jehněčí játra na grilu
Suroviny
- 200 g Jogurt bílý
- 150 ml Zakysaná smetana
- 50 ml Máta
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Paprika červená
- 0.5 kg Játra jehněčí
- 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Pasta česneková
- 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 37 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 519.8 mg
- Draslík 1037.6 mg
- Vláknina 6990.2 mg
- Vitamín A 6990.2 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 113.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Našleháme si jogurt a smícháme jej s garam masalou, chilli, solí, zázvorovou a česnekovou pastou. Kousky jater v marinádě vyválíme a odložíme na 8 hodin bokem. Rajčata nakrájíme na takové kostky, které budeme moci napíchnout na špejli. Listy máty opláchneme pod tekoucí vodou.
-
2
Na špejli napíchneme vždy kus jater, rajče, mátu, kus jater, papriku, kus jater a mátu. Vše potřeme máslem a 10 minut opékáme na dřevěném uhlí. Sem tam špejli otočíme.
-
3
Rozehřejeme si smetanu a zalijeme ji zbytkem marinády. Vzniklou směsí polijeme špízy, posypeme mletým kmínem a můžeme podávat.