Naložené jehněčí po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 75 ml Ocet vinný
  • 50 ml Olej z hořčičných semínek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 3 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 10 ks Kardamom
  • 10 ks Hřebíček
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Cibule
  • 3 kg Jehněčí maso
  • 0.25 kg Zázvor mletý
  • 3 polévková lžíce Kmín drcený
  • 3 polévková lžíce Fenykl sladký - hlíza
  • 3 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 767 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 922.4 mg
  • Vláknina 28225.3 mg
  • Vitamín A 28225.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2385.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme tuku, nakrájíme jej na kostičky a necháme je opéct na pánvi na mírném plameni, dokud maso nepustí veškerou šťávou a nezměkne.

  • 2

    Dohromady semeleme česnek, cibuli, fenykl, hřebíček, chilli koření kardamom, kmín, koriandr, muškátový oříšek, zázvor a sůl. Meleme, dokud nám nevznikne hladká kašička. Na jiné pánvi tuto kašičku osmažíme na oleji, dokud se kaše nezbarví do hněda.

  • 3

    Kaši smícháme s kostičkami masa a osmahneme. Zalijeme polovinou množství octa a vše za stálého míchání vaříme okolo 5-ti minut.

  • 4

    Sejmeme z ohně, podlijeme zbylým octem a dáme do lednice vychladnout.

Komentáře k receptu