Indické jehněčí na cibuli
Suroviny
- 5.6 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Bobkový list
- 1 ks Zázvor celý
- 5 ks Kardamom
- 8 ks Hřebíček
- 1 ks Chilli paprička
- 20 ks Pepř černý celý
- 2 ks Skořice celá
- 4 ks Kardamom černý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1.5 kg Cibule
- 1 kg Jehněčí maso
- 2 polévková lžíce Kmín drcený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 25 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 134.5 mg
- Draslík 1041.1 mg
- Vláknina 44881.7 mg
- Vitamín A 44881.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1594.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme nečistot a omyjeme. Následně ho naporcujeme na menší kusy. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Stejně tak nasekáme i česnek, zázvor a rajčata. V kastrolu rozpálíme máslo a bobkový list na něm lehce osmahneme.
-
2
Veškeré suroviny smícháme dohromady a společně s masem umístíme do pánve. Přikryjeme pokličkou a necháme podusit na mírném plameni, dokud není maso měkké a dokud se neodpaří všechna voda. Ihned podáváme.