Indické jehněčí s cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 ml Kokos - mletý (Kopra)
  • 300 ml Voda pitná
  • 50 ml Koriandr čerstvý
  • 50 ml Olej z hořčičných semínek
  • 50 ml Kari listy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Zázvor celý
  • 10 ks Chilli paprička
  • 10 ks Chilli paprička zelená
  • 0.5 kg Jehněčí maso mleté
  • 1 kg Cizrna
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 76.8 mg
  • Draslík 451.1 mg
  • Vláknina 11806.6 mg
  • Vitamín A 11806.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a nasekáme najemno dvě cibule. Smícháme je společně s nakrájenými zelenými chilli papričkami a polovinou lístků koriandru a mletým masem. Důkladně prohněteme a osolíme.

  • 2

    Na suché pánvi necháme pražit ½ červených chilli papriček, kmín a mletý koriandr. Celou směs nadrtíme a umístíme do misky. Ve větším hrnci necháme opražit cizrnu, kterou zalijeme půlkou šálku vody, přidáme kurkumu, garam masalu a špetku soli a vše uvedeme k bodu varu a vaříme.

  • 3

    V kastrůlku si rozpálíme olej. Na rozpáleném oleji následně lehce osmahneme bobkový list, nakrájenou zbylou cibuli a zázvor. Zalijeme směsí z hrnce, zbytkem vody, posypeme mletým kokosem a uvedeme k varu. Z mletého masa zhotovíme kuličky, které vložíme do kastrůlku, okořeníme a zalijeme máslem. Vše necháme vařit 15 minut. Maso vyjmeme, naservírujeme na talíře, zalijeme citronovou šťávou a ozdobené kari listy můžeme podávat.

Komentáře k receptu