Indické jehněčí s cizrnou
Suroviny
- 100 ml Kokos - mletý (Kopra)
- 300 ml Voda pitná
- 50 ml Koriandr čerstvý
- 50 ml Olej z hořčičných semínek
- 50 ml Kari listy
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 4 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Zázvor celý
- 10 ks Chilli paprička
- 10 ks Chilli paprička zelená
- 0.5 kg Jehněčí maso mleté
- 1 kg Cizrna
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 56 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 76.8 mg
- Draslík 451.1 mg
- Vláknina 11806.6 mg
- Vitamín A 11806.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nasekáme najemno dvě cibule. Smícháme je společně s nakrájenými zelenými chilli papričkami a polovinou lístků koriandru a mletým masem. Důkladně prohněteme a osolíme.
-
2
Na suché pánvi necháme pražit ½ červených chilli papriček, kmín a mletý koriandr. Celou směs nadrtíme a umístíme do misky. Ve větším hrnci necháme opražit cizrnu, kterou zalijeme půlkou šálku vody, přidáme kurkumu, garam masalu a špetku soli a vše uvedeme k bodu varu a vaříme.
-
3
V kastrůlku si rozpálíme olej. Na rozpáleném oleji následně lehce osmahneme bobkový list, nakrájenou zbylou cibuli a zázvor. Zalijeme směsí z hrnce, zbytkem vody, posypeme mletým kokosem a uvedeme k varu. Z mletého masa zhotovíme kuličky, které vložíme do kastrůlku, okořeníme a zalijeme máslem. Vše necháme vařit 15 minut. Maso vyjmeme, naservírujeme na talíře, zalijeme citronovou šťávou a ozdobené kari listy můžeme podávat.