Kalamáry z kambodžské kuchyně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Zázvor mletý
  • 300 g Kalamáry
  • 30 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Olej sezamový
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.6 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 175.5 mg
  • Draslík 319.2 mg
  • Vláknina 4322.5 mg
  • Vitamín A 4322.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vsypeme škrob, mléko, sůl. Všechny suroviny dobře promícháme. Kalamáry nakrájíme na kousky, obalíme v těstíčku a zatím necháme stranou.

  • 2

    Česnek i cibuli oloupeme, spolu s chilli papričkou nakrájíme na kousky, které dáme do mixéru. Přidáme zázvor, kari pastu a rozmixujeme. Přimícháme sezamový olej, sójovou omáčku, vymačkanou citrónovou šťávu, hořčici. Podle chuti osolíme, ještě jednou promixujeme, hotovou omáčku dáme na 30 minut do lednice.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, obalené kalamáry zprudka osmahneme, poté je rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme teplou omáčku a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu