Sýrový koláč se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 280 g Máslo čerstvé
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 254 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 160 g Sýr Čedar
  • 250 g Smetana sladká 12%
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 10036 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 234.9 mg
  • Draslík 69.5 mg
  • Vláknina 1870 mg
  • Vitamín A 1870 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Korpus: Do mísy nasypeme mouku, strouhaný ementál, osolíme, opepříme, přidáme máslo, smetanu a vypracujeme těsto. Rozdělíme napůl, vyválíme na dva stejné koláče, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.

  • 2

    Náplň: Do rendlíku vložíme máslo, přidáme žloutky a zahříváme, až vznikne hladká hmota. Odstavíme a necháme vychladnout. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, čedar nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme sníh. Hmotu v rendlíku opepříme, přilijeme smetanu, přidáme slaninu, čedar a důkladně promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků a tímto krémeme oba vychladlé koláče slepíme k sobě.

  • 3

    Koláč položíme na servírovací tác, naporcujeme na trojúhelníčky a podáváme.

Komentáře k receptu