Sýrový koláč se slaninou
Suroviny
- 80 g Anglická slanina
- 280 g Máslo čerstvé
- 120 g Máslo čerstvé
- 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 140 g Sýr Ementál (Primátor)
- 254 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Pepř černý mletý
- 160 g Sýr Čedar
- 250 g Smetana sladká 12%
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 54 g
- Sodík 10036 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 234.9 mg
- Draslík 69.5 mg
- Vláknina 1870 mg
- Vitamín A 1870 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Korpus: Do mísy nasypeme mouku, strouhaný ementál, osolíme, opepříme, přidáme máslo, smetanu a vypracujeme těsto. Rozdělíme napůl, vyválíme na dva stejné koláče, položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
-
2
Náplň: Do rendlíku vložíme máslo, přidáme žloutky a zahříváme, až vznikne hladká hmota. Odstavíme a necháme vychladnout. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, čedar nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme sníh. Hmotu v rendlíku opepříme, přilijeme smetanu, přidáme slaninu, čedar a důkladně promícháme. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků a tímto krémeme oba vychladlé koláče slepíme k sobě.
-
3
Koláč položíme na servírovací tác, naporcujeme na trojúhelníčky a podáváme.