Vepřový steak na dijónský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 72 g
- Sodík 1414 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 181.5 mg
- Draslík 650.8 mg
- Vláknina 1876 mg
- Vitamín A 1876 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, ukrojíme z ní plátky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, zakápneme částí brandy a necháme proležet.
-
2
Potom plátky masa zvolna opečeme, vyjmeme a ve výpeku rozpustíme máslo. Přidáme hořčici, osmahneme a zastříkneme druhou částí brandy.
-
3
Nakonec na každou porci narovnáme chřest, překryjeme plátkem tvrdého sýru, podlijeme připravenou šťávou a zapečeme.