Knedle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 5 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 344.2 mg
- Vláknina 8166.7 mg
- Vitamín A 8166.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory dáme do 7 dl vody, uvaříme je doměkka, potom je slijeme a necháme vychladnout. Oloupeme je a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim polovinu dávky soli a po částech zapracujeme hrubou mouku. Z těsta vytvoříme 2 šišky - knedle.
-
2
V hrnci si přivedeme k varu vodu se zbytkem soli. Knedle opatrně položíme do vroucí vody a pomalu je vaříme 20-25 minut. (Po 10 minutách je otočíme.) Uvařené vyjmeme z vody, špejlí je na několika místech propíchneme, potřeme je máslem, nakrájíme na plátky a podáváme.