Bramborák kynutý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Brambory vařené
  • 200 g Vepřové škvarky
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 50 g Droždí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1002 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 137.9 mg
  • Draslík 1306.8 mg
  • Vláknina 12472.2 mg
  • Vitamín A 12472.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory nastrouháme, přidáme k nim prolisované vařené brambory, sůl s česnekem, koření, vejce ušlehaná do pěny, kvásek z droždí, mléka a cukru a usekané škvarky.

  • 2

    Pekáček vymastíme tuhým tukem, nalijeme do něj směs a dáme kynout.

  • 3

    Vykynuté těsto pomastíme a dáme péci.

Komentáře k receptu