Žampionové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže dušená
  • 10 g Sůl
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 5 g Pepř bílý
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1042 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 199 mg
  • Draslík 201.5 mg
  • Vláknina 3588 mg
  • Vitamín A 3588 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dušenou rýži v míse smícháme s nasekanou petrželkou a najemno nakrájenými žampiony. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový ořech a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do rýžové hmoty.

  • 2

    Lžící namočenou do horké vody vykrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí vody a povaříme asi 3 minuty. Vyjmeme děrovanou naběračkou a rozdělíme na jednotlivé talíře.

  • 3

    Podáváme zalité rozpuštěným máslem a posypané petrželkou.

Komentáře k receptu