Smažené škubánky sypané mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 46 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 410.2 mg
- Vláknina 11833.3 mg
- Vitamín A 11833.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oloupeme brambory. Rozkrájíme je na větší kostky nebo čtvrtky. Brambory dáme do hrnce, přidáme sůl, vodu a vaříme 20 minut. Uvařené brambory slijeme a přes lis na brambory je protlačíme do mísy. Postupně budeme přidávat mouku, vařečkou promícháme a poté rukama těsto důkladně vypracujeme na "drobenku".
-
2
K těstu přidáme 200-250 g vychladlého rozpuštěného másla a těsto znovu dobře vypracujeme. Poté ho rozdělíme na stejné díly (8-10 ks). Z každého vytvarujeme malou placku, silnou 1.5-2 cm o průměru 7-8 cm.
-
3
Pečeme je ve velké pánvi na rozpáleném oleji (2 lžíce) s máslem (20-30 g), z obou stran dozlatova. Upečené posypeme umletým mákem, který jsme smíchali s práškovým cukrem, pokapeme rozpuštěným máslem (20 g). Podáváme teplé, posypané mákem.