Omeleta Savoy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 11 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sůl
  • 100 g Salát ledový
  • 600 g Sýr Gruyére
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 2386 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 832 mg
  • Draslík 301.6 mg
  • Vláknina 260 mg
  • Vitamín A 260 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme do misky, osolíme a rozšleháme vidličkou jen tak, aby se spojila. Sýr gruyère nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánvi prudce rozehřejeme máslo, přidáme vejce a rychle opečeme. Ztlumíme plamen, vajíčka dřevěnou vidličkou nebo vařečkou několikrát shrneme od okrajů pánve směrem ke středu. Na pár vteřin je tak necháme a pak postup opakujeme. Do ještě polotekuté omelety přidáme sýr gruyère a necháme omeletu dopéct.

  • 3

    Omeletu přeložíme a přesuneme ji na talíř. Podáváme se zeleným salátem pokapaným extra panenským olivovým olejem.

Komentáře k receptu