Grilovaný vysoký roštěnec s olivovým olejem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 63 g
- Sodík 3878 mg
- Bílkoviny 87 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 330 mg
- Draslík 39.6 mg
- Vláknina 1624 mg
- Vitamín A 1624 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý rozmarýn najemno nasekáme, černý pepř nahrubo nadrtíme a v nízké misce směs promícháme.
-
2
Z očištěného vysokého roštěnce nakrájíme 300g steaky, které zlehka naklepeme na výšku 2 cm. Steaky obalíme v připravené kořenící směsi, v míse je přelijeme polovinou extra panenského olivového oleje a dáme na hodinu do chladničky marinovat.
-
3
Marinované steaky pomalu grilujeme asi 5 minut z každé strany, přendáme je na talíře, kde je podle chuti osolíme hrubou mořskou solí.
-
4
Steaky servírujeme přelité druhou polovinou olivového oleje, který jsme v rendlíku předehřáli na 60 °C. Vhodnou přílohou je kvalitní bílé pečivo.