Džem z čerstvých švestek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 210.9 mg
- Vláknina 3733.3 mg
- Vitamín A 3733.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralé švestky důkladně omyjeme, rozkrojíme a odstraníme pecky. Polovinu jich vložíme do hrnce a za stálého míchání doměkka podusíme. Přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se cukr nerozpustí.
-
2
Zbylé švestky nakrájíme na malé kousky, přidáme do hrnce a rychle vaříme, až džem začne rosolovatět. Mezitím neustále mícháme.
-
3
Horký džem rozdělíme do čistých skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.