Paella se slaninou a mořskými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1423 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 355 mg
- Vláknina 5864.3 mg
- Vitamín A 5864.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve nalijeme olej a lehce na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, na proužky nakrájenou slaninu. Po pěti minutách přidáme rozpůlená rajčátka, pepř, sůl a smažíme další tři minuty.
-
2
Do pánve přidáme rýži a pořádně ji zamícháme do zeleninové směsi. Přidáme šafrán a vše zalijeme vývarem. Počkáme, až se směs přivede k varu a pět minut vaříme těsně pod bodem varu.
-
3
Do směsi ještě přidáme dary moře a vaříme dalších deset minut, dokud nejsou všechny měkké a vývar není téměř vyvařen. Ihned pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme.