Houbový pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 997 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1238 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 635 mg
- Vláknina 8811.8 mg
- Vitamín A 8811.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olej a nadrobno nakrájený celer a cibuli smažíme dvě minuty. Následně přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme další tři minuty.
-
2
Obsah pánve dáme do velkého hrnce a zalijeme vývarem. Začneme vařit a postupně přidáváme rýži, fazole a klobásu. Pět minut vaříme a dochutíme kořením dle chuti.
-
3
Po dalších pěti minutách hrnec přeneseme do trouby a pokrm pečeme 20 minut na 190°C. Pokud je již rýže měkká, rozdělíme pilaf do talířů, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.