Salát ze zeleninové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Jablka
  • 0.5 ks Květák
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 178 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 447.6 mg
  • Vláknina 11625 mg
  • Vitamín A 11625 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrový květák omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Mrkev a jablko očistíme a nastrouháme na nudličky.

  • 3

    Připravíme marinádu z oleje, octa, cukru a soli. Do marinády vložíme nejdříve samotný květák, zatížíme jej a necháme 1-2 hodiny uležet.

  • 4

    Nakonec přidáme ostatní zeleninu.

Komentáře k receptu