Paprikový salát tří barev
Suroviny
- 100 g Klobása Dunajská
- 250 g Těstoviny konzumní
- 500 ml Voda pitná
- 70 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 10 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 30 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 231.4 mg
- Vláknina 4035.8 mg
- Vitamín A 4035.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolení vroucí vodě dle návodu na obalu. Stranou si smícháme olej, ocet, hořčici a med. Dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
-
2
V druhé misce smícháme na kousky nařezané papriky, rozpůlené jarní cibulky a na tenké plátky nakrájené klobásy. Zeleninu pak smícháme s těstovinami, zalijeme zálivkou, pořádně promícháme a podáváme.