Candát s petrželovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 812 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 382.2 mg
- Draslík 299 mg
- Vláknina 3915 mg
- Vitamín A 3915 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu přivedeme k varu vodu s petrželí a cibulí vcelku, opatrně vložíme porce candáta a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
-
2
Mezitím v rendlíku na mírném ohni vyšleháme žloutky s máslem a citronovou šťávou do zhoustnutí. Zředíme trochou vývaru z candáta, osolíme, opepříme a už do odstavené omáčky vmícháme najemno nasekanou petrželku. Podáváme porci candáta přelitou omáčkou.