Candát s petrželovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Candát obecný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 812 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 382.2 mg
  • Draslík 299 mg
  • Vláknina 3915 mg
  • Vitamín A 3915 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu přivedeme k varu vodu s petrželí a cibulí vcelku, opatrně vložíme porce candáta a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Mezitím v rendlíku na mírném ohni vyšleháme žloutky s máslem a citronovou šťávou do zhoustnutí. Zředíme trochou vývaru z candáta, osolíme, opepříme a už do odstavené omáčky vmícháme najemno nasekanou petrželku. Podáváme porci candáta přelitou omáčkou.

Komentáře k receptu