Olihně dušené na víně s rajčaty a bramborami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory rané
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Olihně
  • 0.5 kg Rajčata soudková
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 673 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 873.8 mg
  • Draslík 1372.2 mg
  • Vláknina 11895.8 mg
  • Vitamín A 11895.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně nakrájíme na kousky dlouhé 2,5 cm, omyté citrony nakrájíme na půlkolečka, oloupaný česnek a červenou cibuli nakrájíme nadrobno, malé nové brambory důkladně umyté kartáčkem a rajčata překrájíme na půlky. Najemno nasekáme petrželovou nať s hladkými listy.

  • 2

    Olihně, citrony, bobkové listy a petrželku smícháme v míse, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme v chladnu několik hodin marinovat.

  • 3

    Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět v hrnci s rozehřátým olivovým olejem. Z olihní slijeme a odložíme marinádu. Olihně přidáme k cibuli, zamícháme a opékáme 2 minuty, přidáme rajčata a pečeme dalších 5 minut. Odstraníme citrony a do hrnce přilijeme marinádu. Přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni 2 hodiny, přidáme brambory a dusíme ještě 30 minut. Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu