Jelení ledviny na brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Jehněčí vnitřnosti
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Brandy
  • 4 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 567.6 mg
  • Draslík 600.8 mg
  • Vláknina 827.3 mg
  • Vitamín A 827.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledviny před přípravou necháme 4 hodiny máčet ve vodě. Poté odblaníme, rozčtvrtíme a očistíme. Poté dáme do zavíratelné nádoby, zalijeme brandy, uzavřeme a dáme na 24 hodin do chladu marinovat. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Máslo rozehřejeme a ledviny poprášené moukou na něm osmažíme, poté dáme stranou. Do pánve s tukem přisypeme šalotku, přilijeme zbytek marinády, vývar a smetanu. Vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Maso servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu