Rychlé Boloňské špagety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 450 g Passata (drcená rajčata)
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Špagety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 783.8 mg
  • Vláknina 10037.2 mg
  • Vitamín A 10037.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej a při vysoké teplotě tři minuty smažíme rozdrobené mleté maso. Za stálého míchání postupně přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Následně do směsi prolisujeme česnek a přidáme pokrájená rajčata a passatu. Přichutíme oreganem, solí, pepřem a 15 minut za občasného míchání ohříváme.

  • 2

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku dochutíme kořením, smícháme s těstovinami, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu