Telecí svíčková s pěnou z tuňáka
Suroviny
- 350 g Telecí svíčková
- 150 g Tuňák v oleji
- 250 g Tuřín
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 160 ml Olej olivový
- 50 ml Vývar zeleninový
- 30 ml Balsamico ocet
- 15 ml Citronová šťáva
- 15 ml Dolin - Vermouth
- 150 ml Olej z tykvových semen
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Cukr krupice
- 1.2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1020 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 92 g
- Sodík 506 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 260.3 mg
- Draslík 663.6 mg
- Vláknina 5337.5 mg
- Vitamín A 5337.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuřín oloupeme a pokrájíme na tenčí, dlouhé hranolky. Fazolové lusky omyjeme. Obojí dáme vařit na 2 minuty do vroucí vody, poté vyjmeme a necháme okapat. Maso proděravíme skrz naskrz, otvory naplníme vždy jedním hranolkem tuřínu a jedním luskem fazolí. Osolíme a opepříme.
-
2
Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno, smícháme s 10 ml olivového oleje a octem, osolíme, opepříme, dochutíme cukrem. Tuňáka, sardelovou pastu, žloutky a citronovou šťávu rozmixujeme, postupně vmícháme dýňový olej a zbylý olivový olej. Dle potřeby doředíme vývarem. Dosolíme, opepříme a přidáme vermut.
-
3
60 ml oleje rozpálíme a maso na něm krátce osmažíme ze všech stran. Poté svíčkovou dáme na pekáček a necháme péct při 180 °C 8 minut. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme vychladnout, poté dáme do chladničky a chladíme 24 hodin.
-
4
Svíčkovou pokrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme tuňákovou omáčkou a pokapeme octovou zálivkou se šalotkou.