Telecí svíčková s pěnou z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Telecí svíčková
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 250 g Tuřín
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 160 ml Olej olivový
  • 50 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 15 ml Dolin - Vermouth
  • 150 ml Olej z tykvových semen
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1020 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 506 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 260.3 mg
  • Draslík 663.6 mg
  • Vláknina 5337.5 mg
  • Vitamín A 5337.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuřín oloupeme a pokrájíme na tenčí, dlouhé hranolky. Fazolové lusky omyjeme. Obojí dáme vařit na 2 minuty do vroucí vody, poté vyjmeme a necháme okapat. Maso proděravíme skrz naskrz, otvory naplníme vždy jedním hranolkem tuřínu a jedním luskem fazolí. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno, smícháme s 10 ml olivového oleje a octem, osolíme, opepříme, dochutíme cukrem. Tuňáka, sardelovou pastu, žloutky a citronovou šťávu rozmixujeme, postupně vmícháme dýňový olej a zbylý olivový olej. Dle potřeby doředíme vývarem. Dosolíme, opepříme a přidáme vermut.

  • 3

    60 ml oleje rozpálíme a maso na něm krátce osmažíme ze všech stran. Poté svíčkovou dáme na pekáček a necháme péct při 180 °C 8 minut. Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme vychladnout, poté dáme do chladničky a chladíme 24 hodin.

  • 4

    Svíčkovou pokrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na servírovací talíře, přelijeme tuňákovou omáčkou a pokapeme octovou zálivkou se šalotkou.

Komentáře k receptu