Maso z býka na víně a česneku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 180 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Mrkev kořen
  • 150 g Rajčata
  • 1000 g Hovězí maso přední
  • 6 g Pažitka
  • 80 g Paprika červená
  • 50 ml Olej olivový
  • 500 ml Víno červené
  • 750 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 782 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 1397.3 mg
  • Vláknina 8069.8 mg
  • Vitamín A 8069.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na hrubší kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Zeleninu očistíme, mrkve pokrájíme na plátky, rajčata oloupeme a rozčtvrtíme, celer pokrájíme na kostičky, stejně jako papriku. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Olej rozpálíme, přidáme cibuli, česnek a necháme zesklovatět, poté přidáme maso a opékáme do zezlátnutí. Přidáme zeleninu a koření. Osolíme, opepříme, krátce osmahneme a poprášíme moukou. Poté přilijeme víno a vývar a necháme zvolna vařit 120 minut.

  • 3

    Hotový pokrm ochutíme skořicí a posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu