Holoubata v omáčce z sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 4 g Rozmarýn čerstvý
  • 20 g Olivy zelené
  • 40 ml Olej olivový
  • 100 ml Voda pitná
  • 100 ml Sherry brandy
  • 6 ks Šalotka
  • 4 ks Holoubata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mandle loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 324 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 270 mg
  • Draslík 1730.6 mg
  • Vláknina 2254.8 mg
  • Vitamín A 2254.8 mg
  • Vitamín B6 2.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně postupujeme u česneku. Rajčata přelijeme vroucí vodou a oloupeme slupky, dužinu pokrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Olej rozpálíme a maso na něm osmažíme dozlatova ze všech stran. Poté vyjmeme z hrnce, na rozpálený tuk ze smažení dáme pokrájenou šalotku, rajčata, česnek a olivy. Zamícháme, přidáme rozmarýn a mandle a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Poté přilijeme sherry a 100ml vody.

  • 3

    Holoubata vložíme zpět do omáčky a na mírném plameni dusíme do změknutí. Maso servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu