Holoubata v omáčce z sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 35 g
- Sodík 324 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 270 mg
- Draslík 1730.6 mg
- Vláknina 2254.8 mg
- Vitamín A 2254.8 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně postupujeme u česneku. Rajčata přelijeme vroucí vodou a oloupeme slupky, dužinu pokrájíme na drobné kostičky.
-
2
Olej rozpálíme a maso na něm osmažíme dozlatova ze všech stran. Poté vyjmeme z hrnce, na rozpálený tuk ze smažení dáme pokrájenou šalotku, rajčata, česnek a olivy. Zamícháme, přidáme rozmarýn a mandle a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Poté přilijeme sherry a 100ml vody.
-
3
Holoubata vložíme zpět do omáčky a na mírném plameni dusíme do změknutí. Maso servírujeme přelité omáčkou.