Lívance s kaviárem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.4 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pohanková
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Droždí
  • 50 g Kaviár
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 130 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 249.7 mg
  • Draslík 237.3 mg
  • Vláknina 1087.5 mg
  • Vitamín A 1087.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí rozdrobíme do vlažné vody. V míse si smícháme oba druhy mouky, sůl, mléko, smetanu ke šlehání a rozpuštěné droždí, vmícháme žloutky. Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do těsta.

  • 2

    Máslo rozpálíme a osmažíme na něm menší lívance. Ty potřeme zakysanou smetanou a ozdobíme kaviárem.

Komentáře k receptu