Salát se žralokem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 g Petržel - nať
  • 6 g Kopr čerstvý
  • 6 g Pažitka
  • 300 g Žralok uzený
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Ocet vinný
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 211.8 mg
  • Vláknina 4168.8 mg
  • Vitamín A 4168.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát omyjeme a natrháme na menší kousky. Petržel, pažitku, kopr a cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, necháme je uvařit ve vroucí osolené vodě a vychladnout. Poté vmícháme k salátu, přidáme bylinky a cibuli.

  • 2

    Rybu pokrájíme na jednotlivá sousta a přisypeme k salátu. Ocet smícháme s olejem a citronovou šťávou, vzniklým dresingem přelijeme salát. Osolíme a opepříme. Jednotlivé porce ozdobíme trochou smetany.

Komentáře k receptu