Bažant s karamelovým ananasem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 16 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 318.3 mg
- Vláknina 57.8 mg
- Vitamín A 57.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme,osušíme, osolíme, opepříme a posypeme drceným jalovcem. Ananas rozčtvrtíme a omyjeme.
-
2
50 g másla necháme rozpálit a maso na něm opečeme ze všech stran. Cukr rozehřejeme v plochém pekáčku, přidáme zbytek másla a v získané karamelové směsi obalíme řezné plochy ananasu. Ten poté odložíme stranou a do zbytku karamelu přidáme citronovou šťávu, likér a vývar. Uvedeme k varu a odstavíme z plotny, dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Maso servírujeme přelité omáčkou a ozdobené zkaramelizovaným ananasem.