Česnekovo-rajčatová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 13 g
- Sodík 816 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 86.8 mg
- Draslík 185.4 mg
- Vláknina 1497.9 mg
- Vitamín A 1497.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy. Chleba namočíme do mléka, necháme nasáknout a změknout, poté vyjmeme, vymačkáme přebytečné mléko a necháme stranou. Petržel omyjeme a nasekáme. Vejce rozšleháme s mletou paprikou.
-
2
Olej rozpálíme, přidáme česnek a rajčata, krátce osmahneme a přidáme namočený chléb. Zamícháme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přidáme pokrájenou chilli papričku a zvolna vaříme 10 minut. Uvařenou polévku propasírujeme přes síto, znovu uvedeme k varu. Poté vlijeme směs vajec a papriky, promícháme a ihned odstavíme. Servírujeme posypané sekanou petrželí.