Salát z květů a srnčích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 15 g Bazalka
  • 20 g Potočnice
  • 20 g Pampeliškové listy
  • 600 g Játra srnčí
  • 20 g Sedmikráska
  • 130 ml Vývar zeleninový
  • 50 ml Ocet malinový
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 ks Pampeliška květ
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 244.8 mg
  • Draslík 91.9 mg
  • Vláknina 4584.8 mg
  • Vitamín A 4584.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Veškeré bylinky a květy omyjeme, listy natrháme na menší kusy. Játra odblaníme a zbavíme žlučovodů.

  • 2

    Máslo rozpálíme a játra na něm osmahneme z obou stran. Z cibule, octa, vývaru a cukru připravíme zálivku, kterou ochutíme solí a pepřem dle potřeby. Salát z listů přendáme na servírovací talíře, navrch dáme kousky jater, přelijeme zálivkou a ozdobíme květy. Servírujeme teplé.

Komentáře k receptu