Salát z květů a srnčích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 56 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 244.8 mg
- Draslík 91.9 mg
- Vláknina 4584.8 mg
- Vitamín A 4584.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Veškeré bylinky a květy omyjeme, listy natrháme na menší kusy. Játra odblaníme a zbavíme žlučovodů.
-
2
Máslo rozpálíme a játra na něm osmahneme z obou stran. Z cibule, octa, vývaru a cukru připravíme zálivku, kterou ochutíme solí a pepřem dle potřeby. Salát z listů přendáme na servírovací talíře, navrch dáme kousky jater, přelijeme zálivkou a ozdobíme květy. Servírujeme teplé.