Zaječí stehna na liškách
Suroviny
- 400 g Slanina vepřová
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 180 g Cibule
- 300 g Lišky čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 10 g Petržel - nať
- 10 ml Hořčice
- 30 ml Kompot brusinkový
- 250 ml Víno červené
- 100 ml Voda pitná
- 8 ks Zaječí stehna
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 50 g
- Sodík 960 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 76.4 mg
- Draslík 382.2 mg
- Vláknina 2377 mg
- Vitamín A 2377 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stehna zbavíme blan a rozdělíme v kloubu na dvě části. Takto připravené maso obalíme v mouce, osolíme špetko soli a dochutíme špetkou pepře. Petržel omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Houby pečlivě očistíme, větší kusy rozpůlíme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, stejně postupujeme u cibule.
-
2
Pánev rozpálíme a osmahneme na ní kousky slaniny, přidáme kousky masa a 2/3 cibule a krátce osmažíme. Přidáme horčici, brusinkový kompot, víno a vodu. Vše dusíme přiklopené přibližně 60 minut, poté maso vyjmeme z omáčky, tu propasírujeme přes husté síto. Maso poté vrátíme do omáčky a odložíme na teplém místě. Máslo rozpálíme, přisypeme zbylou pokrájenou cibuli a lišky, osolíme a opepříme a smažíme do zezlátnutí. Kousky masa servírujeme přelité omáčkou, ozdobené smaženými houbami a posypané petrželí.