Sýrová fondue z uzeného sýru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 160 g Veka
  • 8 g Solamyl
  • 2 g Pepř bílý
  • 300 ml Víno bílé
  • 40 ml Sherry brandy
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 58.6 mg
  • Vláknina 314.5 mg
  • Vitamín A 314.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzený sýr nakrájíme na menší kousky, hrnec s nepřilnavým povrchem vytřeme česnekem, nasypeme do něj sýr, zalijeme vínem, přidáme rozpuštěné máslo, přidáme mletý bílý pepř nejlépe rovnou z mlýnku, přivedeme k varu a vaříme, dokud se sýr nerozvaří.

  • 2

    Solamyl rozmícháme v trošce vody a pokrm zahustíme. Potom přilijeme třešňovou pálenku a ještě chvilku povaříme.

  • 3

    Sýrovou fondue servírujeme doprostřed stolu s plátky bílé veky, každý stolovník si namáčí kousky veky ve fondue sám.

Komentáře k receptu