Sýrová fondue
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 22 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 53.8 mg
- Vláknina 393 mg
- Vitamín A 393 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ementál nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem, zalijeme vínem, ochutíme mletým bílým pepřem a přivedeme k varu. Průběžně mícháme a vaříme, až se sýr rozvaří na hustou kaši.
-
2
Potom přilijeme třešňovou nebo višňovou pálenku a ještě chvíli povaříme.
-
3
Sýrová fondue se postaví doprostřed stolu, podáváme ji s plátky bílé veky a každý strávník si namáčí kousky veky ve fondue sám.