Sýrová fondue

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 160 g Veka
  • 3 g Pepř bílý
  • 300 ml Víno bílé
  • 50 ml Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 53.8 mg
  • Vláknina 393 mg
  • Vitamín A 393 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ementál nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem, zalijeme vínem, ochutíme mletým bílým pepřem a přivedeme k varu. Průběžně mícháme a vaříme, až se sýr rozvaří na hustou kaši.

  • 2

    Potom přilijeme třešňovou nebo višňovou pálenku a ještě chvíli povaříme.

  • 3

    Sýrová fondue se postaví doprostřed stolu, podáváme ji s plátky bílé veky a každý strávník si namáčí kousky veky ve fondue sám.

Komentáře k receptu