Kompotované pomeranče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 362.4 mg
- Vláknina 9600 mg
- Vitamín A 9600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a naskládáme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme pomeranče.
-
2
Sklenice důkladně uzavřeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Odstavíme, necháme vychladnout, poté vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.