Ementál s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 40 g Šunka dušená
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 150 g Majonéza
  • 120 g Veka chlebíčková krájená
  • 15 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 59 mg
  • Draslík 19.3 mg
  • Vláknina 427.5 mg
  • Vitamín A 427.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ementál nastrouháme nahrubo, nasypeme do mísy, opepříme, promícháme s majonézou, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme. Šunku nakrájíme na nudličky a ozdobíme povrch sýru.

  • 2

    Před podáváním důkladně vychladíme a podáváme s plátky bílé veky nasucho opečenými v topinkovači.

Komentáře k receptu