Polévka ze Středomoří
Suroviny
- 20 g Kopr čerstvý
- 300 g Losos - filety
- 800 g Pražma
- 4 krajíc Chléb toastový
- 1200 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Brambory
- 1 ks Mrkev kořen
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Červená řepa
- 4 ks Garnát obecný
- 1 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 ks Petržel kořen
- 5 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1233 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 116.7 mg
- Draslík 1772.4 mg
- Vláknina 17200.7 mg
- Vitamín A 17200.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu, tedy mrkev, petržel, červenou řepu, brambory včetně slupky a řapíkatý celer si omyjeme a pokrájíme na kousky. V kastrolu si rozpálíme olivový olej a zeleninu na něm orestujeme. Stroužky česneku prolisujeme a jarní cibulku posekáme na kolečka. Obojí přidáme do pánve. Přelijeme rybím vývarem a počkáme, dokud směs nezačne vřít. Vaříme až do chvíle, kdy zelenina změkne.
-
2
Z ryb odstraníme kůži a rozkrájíme je na menší kousky. Vložíme je do polévky. Povaříme. Rajčata pokrájíme na čtvrtiny a přidáme je také do polévky. Nakonec přidáme ještě předvařené garnáty, které stačí jenom prohřát.
-
3
Kopr nasekáme nadrobno a polévku jím zasypeme. Osolíme a podáváme s chlebem.