Polévka z červené řepy s uzeným masem
Suroviny
- 100 g Uzené maso vařené
- 50 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.09 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 ks Červená řepa
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Brambory
- 1 ks Zelí čínské
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1369 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 3.3 mg
- Draslík 2446 mg
- Vláknina 32948.5 mg
- Vitamín A 32948.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmažíme cibuli. Potom přilijeme vývar, přidáme nakrájenou červenou řepu, dochutíme octem, cukrem, bobkovým listem, pepřem a solí, promícháme, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 15 minut.
-
3
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Pekingské zelí omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Brambory, zelí a maso přidáme do hrnce a vše přikryté vaříme ještě dalších 25 minut, až brambory změknou.
-
4
Pažitku a kopr opláchneme pod studenou vodou a okapané nakrájíme najemno. V misce nakrájené bylinky smícháme s jogurtem, který na konci vaření vmícháme do polévky. Polévku před podáváním ještě jednou dochutíme pepřem a solí.