Salát Tabbouleh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Bulgur
  • 250 g Cizrna konzervovaná
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 1 ks Okurka salátová
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1087.2 mg
  • Vláknina 36202.5 mg
  • Vitamín A 36202.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu propláchneme studenou vodou. Bulgur do studené vody na 10 minut namočíme, pak ho scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Okurku a rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Rozinky spaříme horkou vodou, necháme krátce nabobtnat, pak je slijeme a okapané nasekáme na jemno.

  • 3

    Petrželku a mátu opláchneme pod studenou vodou a také na jemno nasekáme.

  • 4

    V misce smícháme olivový olej s citronovou šťávou a dochutíme ho kmínem, pepřeme a solí.

  • 5

    Všechny připravené suroviny dáme do velké mísy, přidáme olejovou zálivku a důkladně promícháme. Salát necháme alespoň hodinu uležet a před podáváním ještě jednou dochutíme.

Komentáře k receptu