Salát Tabbouleh
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 9 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1087.2 mg
- Vláknina 36202.5 mg
- Vitamín A 36202.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu propláchneme studenou vodou. Bulgur do studené vody na 10 minut namočíme, pak ho scedíme a necháme okapat.
-
2
Okurku a rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Rozinky spaříme horkou vodou, necháme krátce nabobtnat, pak je slijeme a okapané nasekáme na jemno.
-
3
Petrželku a mátu opláchneme pod studenou vodou a také na jemno nasekáme.
-
4
V misce smícháme olivový olej s citronovou šťávou a dochutíme ho kmínem, pepřeme a solí.
-
5
Všechny připravené suroviny dáme do velké mísy, přidáme olejovou zálivku a důkladně promícháme. Salát necháme alespoň hodinu uležet a před podáváním ještě jednou dochutíme.